ruimte voor ontwikkeling

 

De kracht van niet-weten

‘Niets is zo krachtig als een idee waarvoor de tijd is gekomen.’

 

Victor Hugo, 1802 – 1885.

Als de tijden veranderen groeit de noodzaak om nieuwe antwoorden te vinden op oude vragen: ‘Hoe kan ik ertoe doen in deze tijd?’, ‘Waaraan geef ik mijn energie?’, ‘Welke betekenis kan ik hebben voor anderen en de wereld?’

We leven in een kantelperiode, een transformatie, waarin we afscheid nemen van bepaalde, oude antwoorden. Met De kracht van niet-weten wil ik een bijdrage leveren aan het vinden van eigentijdse antwoorden op deze vragen, met name op het terrein van in het onderwijs.

‘Een must read voor iedere schoolleider’ 

Frans Derkgraaf, Rector Hoogezand College

Hardcover uitgave, genaaid gebonden

200 pagina's full colour

Prachtig geïllustreerd, formaat 24 x 24 cm.

‘Nu al klassieker die nog lang nazindert’ 

Ellen ten Have, zelfstandig adviseur 

De Tour Fenomenale 

Hoofdstuk 2. Over gebeurtenissen.

“… De Tour Fenomenale beschrijft de gebeurtenis dat negen renners met 45 kilometer per uur op Briançon afstormen. Ze beschrijft bovendien het plezier, de energie en de gedrevenheid in de renners, die maken dat ieder op de ander reageert. Niet de organisatie van de Tour Phenomenale maakt de demarrage, maar de binnenwereld van de deelnemers. De gebeurtenis ontwikkelt zich binnen ‘de ordening’; de organisatie van de Tour Phenomenale.

De kern van een gebeurtenis is dat het gebeurt terwijl het gebeurt. Niet gepland.

Met de introductie van de gebeurtenis als fenomeen beoog ik de aandacht te richten op het ontwikkelingskarakter van de werkelijkheid. Een ontmoeting is een betekenisvolle gebeurtenis als mensen zich met ziel en zakelijkheid met elkaar verbinden rond een vraag die ertoe doet. In de gebeurtenis van de ontmoeting kun je samen nieuwe inzichten, nieuwe ideeën en voorstellen ontwikkelen. Daarbij maakt ordening de gebeurtenis mogelijk. Een goede voorbereiding van een vergadering kan helpend zijn maar kan ook in de weg zitten. De gebeurtenis zelf ontwikkelt zich uiteindelijk door hoe jij je, vanuit je binnenwereld, verbindt met de ander(en) en met de context…”

Our Blog

Suspendisse rutrum nibh urna, nec sodales enim sollicitudin sed. Vivamus malesuada libero quis quam faucibus ac condimentum.

De Kracht van Vragenstellen

De kracht van vragenstellen Op 13 oktober a.s. verzorg ik met 11 leidinggevenden voor de tweede keer de training De kracht van vragenstellen!13 oktober 2023 De kracht van vragenstellen - Training Wegens succes geprolongeerd   Wat is werkelijk essentieel in een...

Visit Us

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per.

Call Us

(+880) 123 456 7898
(+880) 123 456 7898

Email Us

contact@divitea.com
diviteashop@gmail.com